MOLENWEEK

In de zomervakantie organiseren wij acht molenweken, ingedeeld in drie leeftijdscategorieën:
8 tot en met 12
jaar (bovenbouw basisonderwijs)
11 tot en met 14 jaar (onderbouw voortgezet onderwijs)
14 tot en met 17 jaar (bovenbouw voortgezet onderwijs).

Een zeilkamp begint op zondagmiddag 16.00 uur en eindigt op zaterdagmiddag om 12.00 uur met de diploma-uitreiking.

Bij de zeilkampen voor de leeftijd 8 tot en met 12 kun je kiezen voor les in een zestienkwadraat of optimist. Kies je voor een optimist? Dan vaar je alleen, of met z’n tweeën, in de boot. De schipper vaart met een motorboot om je heen en helpt je. Zo leer je alle aspecten van het zeilen in een kleine zwaardboot kennen en vaar je snel zelfstandig over de plas.

De zeillessen voor 11 jaar en ouder worden allemaal in de zestienkwadraat gegeven. Je zit die week met drie andere kampers in een boot. De schipper is er natuurlijk bij om jou alle kneepjes van het zeilen bij te brengen. Voor de diversiteit zit je elke dag met een andere groep kinderen en een andere instructeur aan boord. Je hebt één mentor van wie je dagelijks mentorles krijgt, bij hem of haar kan je terecht met vragen waar je op het water wellicht niet aan toe bent gekomen!

Voor de leeftijd 14 tot en met 17 hebben wij, naast het ‘gewone’ programma (de A-week), ook een gevorderd programma (de B-week). Heb je je vorderingsstaat 3 gekregen op de Wijde Aa of een andere zeilschool, dan kan je wellicht aan de B-week meedoen. De B-week doe je met een kleine groep. De schippers doen een schepje bovenop het reguliere programma en gaan je écht trainen, zodat jij aan het einde van de week in je eentje in de zestienkwadraat kan varen.

Tijdens iedere molenweek gaan we, afhankelijk van het weer, op dagtocht. We varen dan een rondje via de Braassem en de Kaag in de zestienkwadraten. Ook de optimistenkinderen gaan in de houten boten mee op dagtocht.

Naast het zeilprogramma vinden wij op de Wijde Aa ook het kampleven heel erg belangrijk. Wat daar allemaal bij komt kijken? Veel lol maken, grappen en grollen, oude (en nieuwe) liederen zingen, samen zijn en eten in de molen, buiten zijn en bonte avond met meesterlijke acts, zwemmen en zwemspelletjes, keten in de tenten en ellenlange avonden bij het kampvuur. Op de Wijde Aa maak je vrienden voor het leven.

Een aantal kampfoto’s vind je hieronder.

Kom je zeilen op de Wijde Aa in 2023?

 • Week 1
  9 t/m 15 juli 2023
 • Week 2
  16 t/m 22 juli 2023
 • Week 3
  23 t/m 29 juli 2023
 • Week 4
  30 juli t/m 5 augustus 2023
 • Week 5
  6  t/m 12 augustus 2023
 • Week 6
  13 t/m 19 augustus 2023
 • Week 7
  20 t/m 26 augustus 2023
 • Week 8
  26 t/m 2 september 2023