MOLENWEEK

In de zomervakantie organiseren wij acht molenweken, ingedeeld in drie leeftijdscategorieën: 8 tot en met 12 jaar (bovenbouw basisonderwijs), 11 tot en met 14 jaar (onderbouw voortgezet onderwijs) en 14 tot en met 17 jaar (bovenbouw voortgezet onderwijs).  Een zeilweek op de Wijde Aa begint op zondagmiddag 16.00 uur en eindigt op zaterdagmiddag om 13.00 uur met de diploma-uitreiking.

In de weken voor leeftijdscategorie 8 tot en met 12 kan worden gekozen voor les in een zestienkwadraat of optimist. Wanneer je kiest voor een optimist dan vaar je alleen, of met z’n tweeën, in de boot over de plas. De schipper vaart met een motorboot om je heen en helpt je. Zo leer je alle aspecten van het zeilen in een kleine zwaardboot kennen en vaar je snel zelfstandig over de plas.

In de weken voor leeftijdscategorie 11 tot en met 14 wordt les gegeven in een zestienkwadraat. Je zit die week met drie andere kampers in een boot. De schipper is er natuurlijk bij om jou alle kneepjes van het zeilen bij te brengen. Voor de diversiteit zit je elke dag met een andere groep kinderen en een andere instructeur aan boord. Je hebt één mentor van wie je dagelijks mentorles krijgt, bij hem of haar kan je terecht met vragen waar je op het water wellicht niet aan toe bent gekomen!

In de weken voor leeftijdscategorie 14 tot en met 17 hebben wij, naast het ‘gewone’ programma (de A-week), ook een gevorderd programma (de B-week). Heb je je vorderingsstaat 3 gekregen op de Wijde Aa of een andere zeilschool, dan kan je wellicht aan de B-week meedoen. De B-week doe je met een kleine groep. De schippers doen een schepje bovenop het reguliere programma en gaan je écht trainen, zodat jij aan het einde van de week in je eentje in de zestienkwadraat kan varen.

Tijdens iedere molenweek gaan we, afhankelijk van het weer, op dagtocht. We varen dan een rondje via de Braassem en de Kaag en we zitten dan met zijn allen in de zestienkwadraten. Ook de optimistenkinderen gaan in de houten boten mee op dagtocht.

Naast het zeilprogramma vinden wij op de Wijde Aa ook het kampleven heel erg belangrijk. Wat daar allemaal bij komt kijken? Veel lol maken, grappen en grollen, oude (en nieuwe) liederen zingen, samen zijn en eten in de molen, buiten zijn en bonte avond met meesterlijke acts, zwemmen en zwemspelletjes, keten in de tenten en ellenlange avonden bij het kampvuur. Op de Wijde Aa maak je vrienden voor het leven.

Een aantal kampfoto’s vind je hieronder.

Kom je zeilen op de Wijde Aa in 2021?

 • Week 1
  11 t/m 17 juli 2021
 • Week 2
  18 t/m 24 juli 2021
 • Week 3
  25 t/m 31 juli 2o21
 • Week 4
  1 t/m 7 augustus 2021
 • Week 5
  8 t/m 14 augustus 2021
 • Week 6
  15 t/m 21 augustus 2021
 • Week 7
  22 t/m 28 augustus 2021
 • Week 8
  29 augustus t/m 5 september 2021