OVER DE WIJDE AA

De Wijde Aa staat en draait niet zonder de vrijwillige en onvoorwaardelijke inzet van jonge, enthousiaste studenten uit heel het land. Zij willen niets anders dan een onvergetelijke zeilervaring meegeven aan ieder kind dat bij ons aan boord stapt. Hoe we dat doen? Naast een serieus zeilprogramma waarin de houten zestienkwadraten de basis vormen, vinden wij het kampleven even belangrijk. Onze Schippers weten tijdens ieder kamp weer de typische Wijde Aa-sfeer te bouwen die jij je een leven lang zult herinneren. Naast het goed leren zeilen door gekwalificeerde staf is er veel ruimte voor spelletjes, het zingen van liedjes, het spelen van toneel en de gezamenlijke maaltijden en corvee. Alles gebeurt in en rondom de molen; je vergeet eventjes de wereld om je heen. De Wijde Aa is in alle opzichten uniek.


Stichtingsbestuur
Zeilcentrum de Wijde Aa is een stichting. De kampweken worden geleid door studenten. Het stichtingsbestuur, waarin oud-schippers zitting hebben, opereert op de achtergrond en draagt de eindverantwoordelijkheid.

Uitvoerend comité
Het Uitvoerend comité (UC) bestaat uit actieve Schippers. Deze commissie ”reilt en zeilt” de dagelijkse gang van zaken op de molen. Gedurende het gehele jaar zorgen zij samen met de Schippers dat alles gedaan wordt. Zo zorgen zij voor een nieuwe aanwas aan Schippers, leiden hen op tot het benodigde zeilniveau bereikt is, het terrein en de boten worden onderhouden en alles wordt klaar gemaakt voor de komst van de kampers in het zomerseizoen.

Vrienden van de Wijde Aa
De Vereniging Vrienden van de Wijde Aa bestaat uit Oud-Wijde Aaiers die de Wijde Aa een warm hart toedragen en graag op de hoogte blijven van de belangrijke gebeurtenissen.

Ben je oud-schipper en wil je meer informatie over de Vrienden, stuur dan een mail naar vrienden@dewijdeaa.nl.

GA MEE OP ÉÉN VAN ONDERSTAANDE ZEILKAMPEN

VOORSEIZOENSKAMP

MOLENWEEK

FRIESLANDWEEK