ZEILKAMP DE WIJDE AA

Op de Wijde Aa geven we zeilles aan kinderen tussen de 8 en 18 jaar. Het is het gezelligste zeilkamp in de randstad, waar we zeilen in mooie houten zestienkwadraten. Prachtige kielboten die zowel voor beginnende als gevorderde zeilers genoeg uitdagingen bieden. Ook hebben we voor de kleine beginners zeilkampen met optimisten, om het zeilen van jongs af aan te leren.

Leren zeilen van studenten

Een grote groep jonge, enthousiaste studenten uit heel het land zet zich iedere zomer weer in om honderden kinderen een onvergetelijke zeilervaring mee te geven. Hoe we dat doen? Naast een serieus zeilprogramma waarin de houten zestienkwadraten de basis vormen, vinden wij het kampleven even belangrijk. Onze Schippers weten tijdens ieder kamp weer de typische Wijde Aa-sfeer te bouwen die iedere kind met veel plezier een leven lang bijblijft. Naast het goed leren zeilen door gekwalificeerde staf is er veel ruimte voor spelletjes, het zingen van liedjes, het spelen van toneel en de gezamenlijke maaltijden en corvee. Alles gebeurt in en rondom de molen; je vergeet eventjes de wereld om je heen. De Wijde Aa is in alle opzichten uniek.


Stichtingsbestuur
Zeilcentrum de Wijde Aa is een stichting. De kampweken worden geleid door studenten. Het stichtingsbestuur, waarin oud-schippers zitting hebben, opereert op de achtergrond en draagt de eindverantwoordelijkheid.

Uitvoerend comité
Het Uitvoerend comité (UC) bestaat uit actieve Schippers. Deze commissie ”reilt en zeilt” de dagelijkse gang van zaken op de molen. Gedurende het gehele jaar zorgen zij samen met de Schippers dat alles gedaan wordt. Zo zorgen zij voor een nieuwe aanwas aan Schippers, leiden hen op tot het benodigde zeilniveau bereikt is, het terrein en de boten worden onderhouden en alles wordt klaar gemaakt voor de komst van de kampers in het zomerseizoen.

Vrienden van de Wijde Aa
De Vereniging Vrienden van de Wijde Aa bestaat uit Oud-Wijde Aaiers die de Wijde Aa een warm hart toedragen en graag op de hoogte blijven van de belangrijke gebeurtenissen.

Ben je oud-schipper en wil je meer informatie over de Vrienden, stuur dan een mail naar vrienden@dewijdeaa.nl.

GA MEE OP ÉÉN VAN ONDERSTAANDE ZEILKAMPEN

VOORSEIZOENSKAMP

MOLENWEEK

FRIESLANDWEEK