WORD SCHIPPER BIJ DE WIJDE AA!

Schippers van De Wijde Aa
Ieder staflid op De Wijde Aa wordt ‘Schipper’ genoemd en is te herkennen aan de blauwe schipperstrui. Op de Aa lopen twee soorten Schippers rond: I’s en Wallen. De I’s zijn de Instructeurs. Ze geven zeilles en zijn verantwoordelijk voor alles wat met het zeilen te maken heeft. De Wijde Aa is een CWO-gecertificeerde zeilschool waar les wordt gegeven volgens het CWO-systeem. De Wallen zorgen dat alles op de wal een feestje is, van de gekste spellen tot het lekkerste eten. Veel Schippers zijn vroeger zelf ook op kamp geweest en beschouwen De Wijde Aa inmiddels als een tweede thuis. De hele zomervakantie lang wordt er zeilles gegeven aan kinderen tijdens de zeilkampen, maar ook buiten de zomer mag je als Schippers naar de leukste speeltuin van Nederland.

Schipper worden?
Om Schipper van De Wijde Aa te worden, moet je in de zomervakantie minimaal 18 jaar oud zijn. In maart wordt het Introductieweekend georganiseerd voor iedereen die Schipper wil worden of de Aa (beter) wil leren kennen! Aankomend jaar staat het Introductieweekend gepland op 17-18 maart 2023. Tijdens het Introductieweekend ervaar je hoe een dag op de Aa eruit ziet als Schipper, leer je de zeilschool goed kennen en kun je kijken of het Schipper zijn iets voor jou is. Ook kies je dan of je Instructeur (I) of Wal wil worden. Na het weekend kun je uitgenodigd worden om de I-week te komen varen als aspirant-instructeur of om naar het Wallenweekend te komen als je Wal wil worden! 

Instructeur
Om zeilinstructeur te worden, vaar je de I-week. Tijdens de I-week krijg je iedere dag zeiltraining om alle kneepjes van het zeilen en het geven van zeilles onder de knie te krijgen. Je maakt overdag veel zeiluren en ook wordt er tijd besteed aan de zeiltheorie en didactiek. Je leert supergoed zeilen en wie weet ben jij aan het eind van de week zelf ook Instructeur op De Wijde Aa!

Wal
Om Wal te worden, leer je tijdens het Introductieweekend in maart De Wijde Aa en de Schippers kennen en kun je kijken of het Schipper zijn bij je past. Na het Introductieweekend kun je uitgenodigd worden om als Waspi (aspirant-Wal) naar het Wallenweekend te komen! Tijdens dit weekend wordt er dieper ingegaan op de taken die je als Wal hebt tijdens de zeilkampen en wat er van je wordt verwacht als je Schipper wordt op de Aa. Verder leer je de keuken, de molen en de tenten écht goed kennen en kom je misschien al wel achter een paar echte walgeheimen. Aan het eind van het weekend word je misschien wel aangenomen als Wal!

Wil je je aanmelden voor het introductieweekend? Of wil je nog meer informatie over De Wijde Aa en de Schippers? Neem dan contact op met Marguerite de Bie en stuur een mailtje naar schipperworden@dewijdeaa.nl