AANGESLOTEN BIJ HET CWO EN NPJ

De Wijde Aa is aangesloten bij de CWO (Commissie Watersportopleidingen). Deze stichting, heeft als doel om een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden.

Het CWO-systeem kent vele diploma’s. In principe heeft elke discipline drie diploma’s, een aantal disciplines zelfs vier. De opbouw van de diploma’s is bijna altijd dezelfde:

  • Diploma I geeft aan dat alle basisvaardigheden zijn geleerd.
  • Diploma II betekent dat er onder normale omstandigheden zelfstandig gevaren kan worden.
  • Diploma III wil zeggen dat men t/m windkracht 6 Beaufort kan zorgen voor een veilige vaart voor schip en bemanning.

Van elk diploma bestaat ook een vorderingenstaat. Een vorderingsstaat is de tussenstap naar het volgende diploma.

In 2014 heeft de Wijde Aa zich aangesloten bij het NPJ (Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen). Deze organisatie functioneert vanuit Magic Marine en werkt samen met meerdere zeilscholen en sponsoren om zo veel mogelijk jongeren enthousiast te maken voor het wedstrijdzeilen.

Tijdens jongerenweken maken wij de kampers bekend met het wedstrijdzeilen. Wanneer wij zien dat zij het wedstrijdzeilen enthousiast oppakken zullen wij, in overleg met de ouders, diegene in contact brengen met het NPJ. Zo hopen we de kampers niet alleen een onvergetelijke week op de Wijde Aa te bezorgen, maar ook de rest van het jaar! Voor meer informatie kijk je op de website van het NPJ, of spreek je tijdens een zomerweek de Hoofdinstructeur op de Wijde Aa aan.

Het NPJ traint de Schippers van de Wijde Aa op wedstrijdvaardigheden. Hoe de eerste keer ging lees je hier.