FRIESLANDWEEK

Als je de nodige zeilervaring hebt opgedaan bijvoorbeeld tijdens de molenweken op de Wijde Aa en je in bent voor een nieuw avontuur op het water, dan kan jij met ons mee op trekkamp door Friesland. We trekken er dan een week lang op uit met drie valken en een moederschip (een platbodem). Je maak kennis met het leven op een boot, terwijl we over de Friese meren trekken en varen van bijvoorbeeld Slotermeer naar Heegermeer en Sneekermeer. Het is maar net hoe de wind waait!

In de ochtend bepaal je met z’n allen welke route je gaat varen. Aan de hand van de weers- en windvoorspelling en een waterkaart van Friesland stippen jullie de route uit. Met een heel ervaren staf aan schippers gaan jullie bruggen nemen, slootje kruisen, ankeren en ’s nachts slapen in de valken en tenten aan een weiland of in een rustig watertje. Het is maar een heel kleine opsomming van de avonturen die Friesland voor je in petto heeft.

Elke Frieslandweek is weer anders. Ben je tussen 15 en 18 jaar, heb je minimaal je CWO 1 diploma en wil je wel eens wat anders? Ga dan met ons mee naar Friesland!

Ga je mee op pad in Friesland?