ZESTIENKWADRAAT

Een zestien kwadraat is een houten schip en ideaal om in te leren zeilen. De boot is ontworpen door Hendrik Bulthuis in het jaar 1931. In dat jaar deed Hendrik mee aan een prijsvraag. De eisen waren: de boot moet makkelijk gebouwd kunnen worden en iedereen moet in de boot kunnen zeilen. En dat lukt! Zeker op de Wijde Aa!

Als je kiest voor een zestienkwadraat dan zit je met vier kampers en een instructeur aan boord. Om de boot te laten doen wat je wilt moet je samenwerken. Je zit vaak aan het roer, maar moet dus ook helpen bemannen. De instructeur leert je de fijne kneepjes van de zeilsport.

De Wijde Aa beschikt voor 10 houten zestienkwadraten en dat is uniek. Wij zijn de enige zeilschool in Nederland die kinderen leert zeilen in hout! Een houten boot is niet alleen mooi om te zien, het zorgt er ook voor dat je met respect en zorg omgaat met het materiaal. En dat is precies waar de Wijde Aa voor staat: liefde voor de zeilsport en zorg voor het materiaal.

In 2007 kocht de Wijde Aa vijf nieuwe houten. Natuurlijk wordt ons hout in stijl gedoopt en daar schreef de ‘Spiegel der Zeilvaart’ een mooi stuk over. Lees deel 1 van het artikel hier en klik vervolgens op deel 2.

In 2014 is de vloot verder vernieuwd. Ben je benieuwd naar de namen van onze houten dames? Kom dan snel kijken op de Aa.

10
Vloot 16m2
20
Vloot optimisten
32
Aantal 16m2 ooit
103
Aantal zwemvesten op de Aa

GA MEE OP ÉÉN VAN ONDERSTAANDE ZEILKAMPEN

VOORSEIZOENSKAMP

MOLENWEEK

FRIESLANDWEEK